Forum Replies Created

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: tfpro p5 ( Box Full of Optical Compressors ) #15835
    inphase
    Participant

    Hello!

    Unfortunately cleaning the pots did not help much.

    Basically it works, but I would not put the stereo channel into a group or master bus.

    Though it would be o.k. for me to use only one side of the stereo channel as mono, I’m thinking about trying to replace the pots.

    What kind of pot should be used for the stereo in and out?

    Would a 10 K/Ohm logarithmic type fit?

    If i can’t find pots that fit dimensional, would it work if i hook up the pots into a little housing outside the p5?

    regards,

    Richard

    in reply to: tfpro p5 ( Box Full of Optical Compressors ) #15837
    inphase
    Participant

    Hello and thanks for your help!

    I checked my cabling and couldn’t find a fault there.

    The p5 input is feed from an balanced source, here i use a unbalanced cable ( where pin 3 is connected to pin 1 on the xlr ) which connects to the balanced out of the sending device.

    The p5 out is connected to the balanced input of the receiving device via standard balanced cable.

    It seems that levels match better when In and Out Gains are set to very different values like very low input and high output or vice versa.

    Around the zero position settings – which I use most – levels tend to match less.

    Would it be worth a try to clean the pots with something like DeoxIT?

    Thanks for offering the opportunity to sent the p5 to you, but I would rather not prefer to because I’m located onshore ( vienna ) and I am afraid of possible troubles due poor treatment during transport over to the royal island.

    Regards,

    Richard

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Menu